dimarts, 10 de maig del 2016

Ibi acollirà el 4t Aplec de la Mariola

L'Assemblea dels Pobles de la Mariola anuncia que tindrà lloc el 15 d'octubre sota el lema «Identitats migrants».

Per quart any consecutiu la Mariola celebrarà a l'octubre la seua trobada festiva i reivindicativa. Enguany serà el torn d'Ibi, el poble més gran de la Foia de Castalla, on s'abordarà un tema de gran contingut social com són les migracions.

«Ibi ha sigut un poble amb importants moviments migratoris durant l'últim segle: els gelaters que van marxar per a buscar-se la vida en altres ciutats, els treballadors que van venir amb la indústria del joguet o els joves que han hagut de buscar treball fora per falta d'oportunitats en els darrers anys» expliquen des del Col·lectiu Saginosa, amfitrions d'aquesta edició. «Volem posar en valor el que aporten els diferents moviments migratoris a les nostres identitats col·lectives i individuals» afirmen.

Com en les anteriors edicions de l'Aplec, des de l'organització asseguren que l'esdeveniment estarà farcit d'activitats per a tots el públics des de bon matí fins la nit: excursió, dinar, sopar, taula redona, activitats infantils, correbars, danses i música tradicional, fireta o concerts com a punt final de la jornada.

3r Aplec de la Mariola a Agres

L'èxit dels Aplecs anteriors ha portat a consolidar aquesta trobada, que enguany canvia de banda de la serra. Els membres del Col·lectiu Saginosa declaren que «ja s'ha celebrat a pobles de la Valleta d'Agres i de la Vall de Biar, ara toca en una altra de les quatre valls que envolten la Mariola. L'Aplec està servint-nos per teixir una gran xarxa d'entitats i per recuperar la germanor que històricament havíem tingut tots aquests pobles i que últimament havíem estat descuidant».

Els organitzadors han avançat que a l'estiu es farà una festa de presentació a Ibi per donar a conéixer el projecte al poble.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada