dijous, 1 d’octubre del 2015

Agres llest per al 3r Aplec de la Mariola

L'organització presenta el manifest d'enguany on expliquen els motius de la trobada.

A falta de poques hores, els carrers d'Agres comencen a engalanar-se per a rebre els visitants i celebrar la tercera edició de l'Aplec de la Mariola durant aquest cap de setmana. Com ja és tradicional, l'Assemblea dels Pobles de la Mariola, organitzadora de l'Aplec, ha encomanat la realització d'un mural commemoratiu a un artista mariolenc, amb la intenció de deixar en el poble un record gràfic de l'esdeveniment. En aquesta ocasió ha sigut el torn del creatiu Josep Belda amb una obra que vol reflectir la importància de tots i cadascun dels elements que conformen la comunitat educativa del món rural.

Mural de Josep Belda
 Així mateix, al principi d'aquesta setmana els organitzadors de la trobada feien públic en la seua web el manifest d'aquesta edició. En ell trobem els motius que han portat aquesta plataforma cívica a celebrar l'Aplec a Agres i perquè han triat el lema “Escola rural, pobles vius” com eix central. Com en edicions anteriors, l'Aplec ve carregat de contingut més enllà de la festa i el folklore i és per això que l'organització destaca “cal, però, encetar el debat sobre l’escola rural des d’una actitud crítica i activa”. I expliquen “és necessària també la reflexió, estudi i reivindicació de les millores pertinents perquè aquest model d’escola siga efectiu (...) S’ha de posar fi, d’una manera eficient i sostenible, a les mancances materials i de recursos humans que actualment es detecten, així com reclamar una normativa específica que garantisca l’estabilitat del seu funcionament (...) i on les administracions locals tinguen una implicació directa i a favor de l’escola dels seus pobles”.

Concerts, exposicions, una excursió a la Cava Gran, una taula redona, una xarrada, dinars i sopars populars, una Fira, activitats infantils, un homenatge a Ovidi Montllor, danses i molta música ompliran els carrers d'aquest poble mariolenc a partir de divendres a les 20:30.

Segons fonts de l'organització, es preveu que la tercera edició aculla més visitants que les anteriors, per això han parat especial atenció a la millora de les infraestructures, com per exemple, l'habilitació d'una zona d'acampada gratuïta, l'augment del número de lavabos públics o les restriccions al trànsit rodat. Així és, que tot és a punt per a un cap de setmana lúdic de cultura, festa, naturalesa i escola rural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada