dimarts, 15 de setembre del 2015

El 3r Aplec de la Mariola presenta el programa d’activitats


L’acte i festa de presentació de l’Aplec serà el dia 18 de setembre al poble d'Agres. L'Assemblea dels Pobles de la Mariola ha anunciat el programa d'activitats complet per a la tercera edició de la trobada mariolenca.

A tres setmanes de l'Aplec de la Mariola d'enguany els organitzadors ja han fet públic, a través de les xarxes i del seu web, la programació de les activitats gratuïtes que ompliran el cap de setmana del 2 i 3 d'octubre a Agres sota el lema “Escola rural, pobles vius”.
Seguint aquesta temàtica, part de l'oferta girarà al voltant de la situació de l'educació en els entorns rurals i dels Col·legis Rurals Agrupats (CRA), en particular. En aquest sentit l'elecció del poble amfitrió no ha estat pas casual ja que el Col·legi Públic El Teix d'Agres, que forma part del CRA Mariola-Benicadell, va romandre tancat esperant reformes durant vora dos cursos. Hi haurà, per tant, un espai de reflexió en forma de taula redona amb el títol "Punts de vista de la comunitat educativa CRA" i la xarrada "Projectes educatius dels CRA del País Valencià". Els tallers per als més petits també aniran en aquesta línia, així com l'exposició de treballs infantils que hi haurà dins la mateixa escola El Teix, que tindrà les seues instal·lacions obertes a les visites.

A l'Aplec d'Agres la música no faltarà: de dia amb el cercatasques animat per la colla de sacaires Gemecs, la xaranga de dolçaines o l'homenatge musical de Vi Negre a l'Ovidi Montllor, emmarcat en els actes de celebració dels vint anys de vacances del cantant i actor alcoià. I de nit amb les notes de música i festa que posaran La Trocamba Matanusca, VaDeBo, Kontaminació Akústika, Tardor, IX, ESiR, Cesk Freixas, Frida, Macondo PD i Figuels DJ's.
Com sempre, l'Aplec de la Mariola ofereix una programació molt variada i per a tots els públics. Així ens ho avança Carlos Belda, membre de Joves de la Serra Mariola, entitat amfitriona d'enguany: "recuperarem el Correllengua, farem una dansà a la plaça, tindrem la ja tradicional Fira d'Entiats i de Productes Típics, sopars, paelles, etc. Amb la col·laboració d'altres col·lectius del poble farem el taller de llana d'ovella guirra, que és la nostra ovella autòctona, i l'excursió, que cada any atrau a més gent, serà la pujada la famosa Cava Gran d'Agres. És un cap de setmana intens!"


Acte i festa de presentació a Agres el 18 de setembre.
Els organitzadors volen informar a la població sobre què van a trobar-se a l'Aplec de la Mariola i han organitzat un acte de presentació, un sopar de germanor i una festa per a la nit del 18 de setembre a les 20:00 al Centre Cultural d'Agres.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada