divendres, 3 d’octubre del 2014

Tot preparat a Banyeres per al 2n Aplec de la Mariola.

Al poble de l'Alcoià ja ho tenen tot a punt: el mural commemoratiu de l'il·lustrador local Cèsar Barceló ja fa dies que està pintat, les exposicions temàtiques van inaugurar divendres passat, la programació es va tancar fa setmanes i els cartells i pancartes ja pengen per tots els carrers. El tema d'enguany és el “Futur del patrimoni arquitectònic industrial”.

Mural realitzat per Cèsar Barceló. Foto: Mariola Ribera
A les 20:30 del divendres 3 d'octubre un acte inaugural donarà el tret d'eixida al 2n Aplec de la Mariola. Serà al Parc Municipal Vil·la Rosario de Banyeres, on tot seguit començarà el sopar popular i, en acabant, els concerts de Badok, El Diluvi i La Trocamba Matanusca remataran la primera nit de música.

Dissabte de bon matí, i després d'agafar forces amb una xocolatada, començarà la Ruta dels Molins guiada i els jocs infantils. A migdia tindrà lloc la xarrada “El patrimoni intangible i la memòria col·lectiva de la indústria com a element necessari del futur dels pobles de la Mariola” al Museu Valencià del Paper. Per a dinar hi haurà una gran paella amb un recital de poesia de Joan Valls. Arribarà llavors el torn de la taula redona al mateix museu i, en acabant, començarà el recorregut de les “albaes” que finalitzarà a la plaça Major, on es ballaran les danses. Després del sopar popular s'iniciaran els concerts d'Arthur Caravan, Smoking Soul's, Auxili i Escala i Corda Selectors, que posaran fi a la nit de festa. Durant tot el dia hi haurà també la Fira d'Entitats i la Fira de Productes Autòctons.

Exposicions temàtiques.

Fa una setmana que les dues exposicions, que han preparat per a l'ocasió, estan obertes i es poden visitar de manera gratuita. La mostra fotogràfica “Paisatges del treball” de Pep Fuster es pot visitar a la cambra del Museu Valencià del Paper. L'exhibició del projecte d'Isaac Montava sobre recuperació del conjunt arquitectònic Molí Sol - Molí Pont i del projecte de Carlos Francés sobre la recuperació de l'edifici de la fàbrica de l'Estació es troba a la Fundació Valor.

Mural commemoratiu.

L'il·lustrador banyerenc Cèsar Barceló ha sigut l'encarregat de pintar el mural commemoratiu del 2n Aplec de la Mariola al mur que hi ha junt al llavador municipal, al carrer del Llavadoret. Amb el seu estil característic, ha aconseguit reflectir l'essència del tema del 2n Aplec. També ha realitzat el disseny de les samarretes commemoratives i els gots reutilitzables d'enguany.

Activitats escolars.

A les escoles dels diferents pobles mariolencs els xiquets fa dies que treballen en una activitat especial centrada en la temàtica d'aquesta edició sobre el patrimoni industrial i que conclourà en una exposició de tots els treballs durant l'Aplec.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada