dilluns, 5 d’agost del 2013

Naix l'Assemblea dels Pobles de la Mariola amb la finalitat de celebrar el I Aplec de la Mariola

Diferents entitats i col·lectius dels pobles que conformen els voltants de la Serra de Mariola han constituït l’Assemblea dels Pobles de la Mariola, amb la finalitat d’organitzar un aplec que es celebrarà els propers 4 i 5 d’octubre a Alfafara (El Comtat).

Des de l’Assemblea han manifestat que aquesta naix “responent a la realitat compartida, més enllà de límits i fronteres administratives, dels pobles que abraça la Mariola”. A més, afegeixen que l’Aplec “pretén ser una mostra de la diversitat d’associacions locals que embasten el nostre entorn, amb la joventut com a motor i amb la defensa del territori com a marc de fons, fet per i per a la gent dels nostres pobles”.

L’Aplec de la Mariola serà una trobada anual, itinerant, autogestionada, festiva, reivindicativa, amb projecció exterior i sense ànim de lucre. La primera edició d’aquest tindrà lloc a Alfafara els dies 4 i 5 d’octubre “amb la voluntat de convertir aquest poble de la comarca d’El Comtat en la capital de la Serra de Mariola durant un cap de setmana, mitjançant un programa farcit d’activitats per a tots els públics, han manifestat els organitzadors i membres de l’Assemblea. Tot girant al voltant del tema central d’enguany, Salvem les serres. Els incendis a la Serra de Mariola.

D’altra banda, membres de Joves de la Serra de Mariola, col·lectiu juvenil d’Agres i Alfafara, han destacat la importància de celebrar l’aplec a Alfafara. “La celebració d’aquest aplec servirà per a reforçar els lligams culturals, econòmics i socials entre els nostres pobles i per a potenciar que totes i tots treballem en la mateixa direcció. I afegeixen, “esperem que servisca per donar una bona publicitat a Alfafara i hi haja una gran repercussió cultural i econòmica. Volem que tot el poble estiga orgullós d'acollir l'Aplec”.

Finalment, l’Assemblea ha afirmat: “Volem una Serra de Mariola verda, social i econòmicament sostenible, amb uns pobles implicats i amb uns serveis públics de qualitat, una Mariola solidària i cooperativista, una Mariola crítica i activa”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada